2021-02-01 14:45:00

Prof. Dr. Usta Ödülünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Aldı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Uluslararası Akademi Ödülleri sahiplerini buldu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarının ardından TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri ile TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri verildi.

Bu kapsamda, AGÜ Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Usta’ya, malzeme bilimi ve nanoteknoloji alanında uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları nedeniyle Mühendislik Bilimleri alanında layık görülen 2020 yılı TÜBİTAK Teşvik Ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edildi.

Törenin ardından TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal tarafından Başkanlık binasında verilen yemekte Öğretim Üyemize beratı takdim edildi.

TÜBİTAK Teşvik Ödülü, yaptığı çalışmalarla bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış, ödülün verildiği yılın ilk gününde 40 yaşını geçmemiş, Türkiye’de ikamet eden bilim insanlarına veriliyor.