2016-02-24 10:24:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Evren Mutlugün Küresel Genç Akademi (GYA- Global Young Academy ) üyeliğine seçildi. Yrd. Doç. Dr. Mutlugün, Akademi üyeliğine, birçok üstün nitelikli bilim insanı arasından seçildi.

 Küresel Genç Akademi, tüm dünyada genç bilim insanlarının sesi olma vizyonu ile 2010 yılında Dünya Ekonomik Forumu’na davet edilen üstün başarılı bir grup genç bilim lideri tarafından kuruldu.

Küresel sorunların çözümüne odaklı proje ve politikalar üreten ve uluslararası bir akademi olan Akademi’nin, 58 ülkeden 200 üyesi bulunuyor ve üyeler akademik mükemmeliyet, bilimin gelişimine katkı ve topluma, insanlığa hizmete adanmışlık ilkelerine göre seçiliyor.

 Dünya çapındaki işbirlikleri ve yüksek donanımlı üyeleriyle, dünyanın bugününe ve geleceğine önemli katkılar sunabilecek bilimsel liderlik akademisi olan Küresel Genç Akademi, dünyanın dört bir yanından gelen seçkin genç bilim adamlarına küresel öneme sahip konuları ele almak için uygun bir platform sağlıyor.