2020-12-14 12:10:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ev sahipliğinde, Bilim Kahramanları Derneği tarafından, “Yeni Şehrin Mühendisleri" temalı First Lego League Jr. fuarı düzenlendi.

Dünyanın en büyük çocuk organizasyonlarından olan ve “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” adıyla ülkemizde 6. kez gerçekleştirildi.

Fuarda, 6-10 yaşlarındaki minik mucitler, tasarladıkları ve programladıkları robotları da kullanarak, bina inşa ederken karşılaşacakları zorluklara yenilikçi çözümler üretti.

Online gerçekleştirilen fuarda Abdullah Gül Üniversitesi’nin “Maker AGÜ” takımı dahil olmak üzere 4 ilden 12 takım yer aldı.

AGÜ Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Harika Süklün, Araştırma Görevlileri Nehir Gümüşlü Akgün, Aslıhan Atılgan ve Şebnem Soylu ile SWE Kulüp Başkanı Ayşe Nur Büyüker gözlemci olarak fuara katılıp, projeleri değerlendirdi.

Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu da fuarın kapanış törenine katılarak, bir sunum gerçekleştirdi.

Çocukları erken yaşta STEM (fen, teknoloji, mühendislik ve matematik) ile tanıştırmak amacıyla tasarlanan Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor/First Lego League Jr. programı, 6-10 yaş arası çocukları araştırma ve tasarım yapmaya teşvik ederken, takım çalışması ve iletişim becerileri kazandırmayı da hedefliyor.