2016-02-20 14:06:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) akreditasyon çalışmalarını başlatarak, Türkiye’deki tüm üniversiteler içinde daha kuruluş aşamasında akreditasyon için start veren ilk üniversite oldu. AGÜ’nün eğitim programları, akredite olduktan sonra, bu programlar uluslararası platformda da kabul görmüş olacak.

Akreditasyon çalışmaları, Sümer Kampüsü Rektörlük Senato salonunda düzenlenen toplantı ile başladı.

Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu başkanlığında yapılan toplantıda, AGÜ’nün tüm Bölüm Başkanları hazır bulundu.

Rektör Sabuncuoğlu toplantıda, daha kuruluş aşamasında üniversitenin tüm programlarının akreditasyon çalışmalarını başlattıklarını belirterek, “Türkiye’deki tüm üniversiteler içinde daha kuruluş aşamasında akreditasyon çalışmalarına start veren ilk üniversite olduk” dedi.

Rektör Sabuncuoğlu, eğitim hedefi olarak AGÜ’de branşlaşma, disiplinlerarası yaklaşım, bölümlerarası geçişler, Bologna ve yüksek öğretim kurumlarının uygulamalı bilim, mühendislik, teknoloji ve bilişim alanlarındaki programlarını akredite eden ve sivil toplum kuruluşu olarak faaliyet gösteren bir oluşum olan ABET gibi akreditasyon süreçlerini dikkate aldıklarını ve uluslararası değişim programlarına önem verdiklerini kaydetti.

Toplantıda, uzun yıllar Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) Başkanlığı görevinde bulunan Prof. Dr. Bülent Platin yükseköğretimde kalite güvencesi ve akreditasyonun önemini anlattı.

Ülkedeki çeşitli mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak, Türkiye'de mühendislik eğitimi kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren bağımsız bir kuruluş olan MÜDEK’in Eski Başkanı Prof. Dr. Bülent Platin, üniversitelerdeki programların akreditasyonlarının yapılması için nelerin önemli olduğunu içeren sunum yaptı.

Platin, yükseköğretimde kalite güvencesi, sürekli iyileştirme, kurumsal değerlendirme ve program akreditasyonu kavramları, yükseköğretimde ve mühendislik programları özelinde akreditasyonla ilgili ulusal ve uluslararası düzenleme ve uygulamalar, program akreditasyonunun temel bileşenleri ve program akreditasyonuna hazırlıkta kritik konular hakkında bilgiler verdi.

Gün boyu süren toplantı Platin’in, bölüm başkanlarının sorularını cevaplaması ile sona erdi.

AGÜ’nün tüm bölümlerinin eğitim programları, akreditasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından, bu programlar uluslararası platformda da kabul görmüş olacak ve uluslararası geçerliliğe sahip olacak.