2020-11-26 20:45:00

Abdullah Gül Üniversitesi’nin (AGÜ) de ortaklığıyla, Birleşmiş Milletler’in 75. Kuruluş yıldönümü nedeniyle organize edilen etkinlikler kapsamında 'UN75 2020 ve Ötesi' konulu panel düzenlendi.

AGÜ Uluslararası ofis Direktörü Emeric Abrignani’nin koordine ettiği panel Covid-19 pandemisi nedeniyle online gerçekleştirildi.

Online panel serisinin ilk oturumuna Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, BM gönüllüsü, Eğitim-Öğretim Asistanı Nudhara Yusuf ve Öğretim Üyesi Dr. Burak Arıkan’ın yanısıra 4 kıtadan 9 ülkeden gelen AGÜ öğrencileri katıldı.

"AGU-UN Diyalogu” başlıklı ilk oturum Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ve BM’yi temsilen Nudhara Yusuf’un moderatürlüğünde gerçekleştirildi.

Katılımcılar bu oturumda küresel sorunlar ile BM’nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri hakkında görüş alış-verişinde bulundu, küresel sorunlarla kalkınma hedefleri arasındaki farklılıkları tartıştı.

Panelin, Abdullah Gül Üniversitesi tarafından organize edilecek diğer oturumları ise Aralık ayı boyunca devam edecek. Oturumlarda BM’nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri olan, çevre, eğitim, eşitsizliklerin kaldırılması, fakirliği önleme, inovasyon, sürdürülebilir şehirler gibi konular ele alınacak.

Panelin oturumları daha sonra AGÜ’nün https://sustainability.agu.edu.tr/ adlı internet sayfasına yüklenerek buradan izlenebilecek.