2020-11-10 11:15:00

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 82'inci yıldönümünde Abdullah Gül Üniversitesi’nde de (AGÜ) törenle anıldı.

Sümer Kampüsü Rektörlük Binası önündeki tören alanında yapılan anma töreni 09.05’te sirenlerin çalması, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Daha sonra Türk Dili Bölümü Dr. Öğretim Görevlisi Ahmet Kayasandık bir konuşma yaparak, günün anlam ve önemini anlattı.

Dr. Ahmet Kayasandık konuşmasında Atatürk’ün kişilik özellikleri ve hayatı incelendiğinde, hemen her anının millet, devlet, vatan gibi değerlerle dolu olduğunun görülmekte olduğunu söyledi.

Atatürk’ün bir liderde bulunması gereken kişiliğe sahip olarak hem iyi bir devlet adamı hem de iyi bir asker olduğunu ifade eden Dr. Kayasandık, açıklık ve dürüstlük gibi erdemlerin Atatürk’ün kişiliğinin ayrılmaz bir parçası hâline geldiğini ve başkalarında da bu özellikleri aradığını dile getirdi.

Dr. Kayasandık:

“Millet sevgisi kadar büyük sevgi yoktur.”, “Ben gerektiği zaman en büyük armağan olmak üzere Türk milletine canımı vereceğim.” diyen, vatan ve millet sevgisine sahip Atatürk, millî mücadele sırasında millî birliği ve beraberliği sağlamak için gösterdiği çabayla birleştirici bir kişilik özelliğine sahip olduğunu da ortaya koydu” dedi.

Anma törenine akademik ve idari personel katıldı.

Ayrıca Kayseri Valiliği tarafından Cumhuriyet Meydanında da anma töreni düzenlendi. Törene protokol üyeleri, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Alan ve vatandaşlar katıldı.