2020-11-06 12:30:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ile Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü arasında iş birliği görüşmeleri başladı. Yapılacak iş birliği görüşmeleri ile ortak projeler gerçekleştirilecek.

Covid-19 pandemisi nedeniyle online toplantı düzenlenerek yapılacak iş birliği çerçevesinde geliştirilebilecek projeler ve bu projelerin alanları görüşüldü.

Toplantıya Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Ramazan Benli, Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Şen ile Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Emel Başak Gencer Akçok katıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, AGÜ olarak yerel ve global paydaşlarımızla küresel kalkınma hedeflerine odaklandıklarını, bu hedeflerden birisinin de sağlık olduğunu söyledi. İş birliğini iki yönde ele alabileceklerini belirten Rektör Sabuncuoğlu, “Her iki alanda da kapasite ve imkanlarımız dahilinde iş birliğine hazırız. Eğer biz topluma el uzatamazsak üniversite olmanın bir anlamı olmaz. Önce yaşadığımız toplumun sorunlarına odaklanmalıyız” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Ramazan Benli ise toplantıda üniversitelerle biraraya gelerek, ortak çalışma formatları oluşturulması gerektiğini söyledi.

Bir ekosistem kurmak gerektiğini ifade eden Dr. Benli: “Bir fikir birliği ve kurulacak ekosistem içerisinde şehrin dinamiğini oluşturabiliriz” dedi.

Toplantıda daha sonra Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Ramazan Benli, Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Şen ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Emel Başak Gencer Akçok ortak yürütülecek projeler konusunda görüş alış-verişinde bulundu.