2020-11-06 12:20:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Bölümü Araştırma Görevlisi Özlem Kevseroğlu ve Öğretim Görevlisi Mehmet Gören, Develi Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü Derneği’nin düzenlediği “Beyazdan Yeşile” adlı konferansa katılarak, Kayseri’de bisiklet turizminin geliştirilmesi için önerilerde bulundu.

Erciyes Mirada Hotel’de yapılan konferansa, AGÜ Mimarlık Bölümünden akademisyenlerin yanısıra Büyükşehir Belediyesi, Develi Belediyesi, Spor A.Ş., Erciyes A.Ş., Karayolları Genel Müdürlüğü ve ORAN Kalkınma Ajansı’ndan temsilciler katıldı.

Toplantıya Middle Earth ve Eon Turizm, Enverçevko Ulusal & Eurovelo ve Grandprix Koordinatörleri, Develi Bisiklet ve Doğa Sporları Kulubü Derneği üyeleri ve öğrenciler katılarak bisiklet doğa sporları konusunda deneyimlerini paylaştı.

Toplantıda AGÜ Mimarlık Bölümü Araştırma Görevlisi Özlem Kevseroğlu ve Öğretim Görevlisi Mehmet Gören “Beyazdan Yeşile” adlı sunum yaptı. Kevseroğlu ve Gören sunumlarında Kayseri’deki bisiklet turizminin canlandırılması ve geliştirilmesi konusunda görüşlerini dile getirdi. Kevseroğlu ve Gören bisiklet turları için çeşitli rotalar önerdi.