2020-08-31 15:15:00

Sevgili Öğrencilerimiz,

Geleceğinizi birlikte, en iyi şekilde hazırlayacağımız, AGÜ ailesine hoş̧ geldiniz.

Yaratıcı, üretken, girişimci, yeni nesil bir devlet üniversitesine adım attınız.

Sınıfsız, açık ve dinamik mimarisi, uluslararası akademik kadrosu, uluslararası değişim programları ve daha birçok imkanları ile sizlere, dünya standartlarında eğitim vereceğiz.

Sizleri, iyi derecede İngilizce öğrenerek dünyanın her ülkesinde çalışabilecek, Birleşmiş Milletlerin belirlediği kalkınma hedeflerine ulaşmak için küresel meseleleri çözebilen birer dünya vatandaşı olarak yetiştireceğiz.

Amacımız sizleri yenilikçi bakış açımızla, bilimsel ve araştırma odaklı disiplinler arası yaklaşımınızla, farklılıkları içselleştirmeyi bilen ve bu farklılıkları birer zenginlik olarak gören bireyler olarak yetiştirmektir.

Burada, sizlere yeni öğrenme deneyimleri sunacak, geleceği şekillendirecek siz gençlerimizin yenilikçi fikirler peşinden koşmanıza imkân vereceğiz.

Hiç endişe etmeyin. Biz duvarları çok önceden kaldırdık.

Sadece Covid-19 pandemisi nedeniyle değil, değişen dünyada, eğitimin artık yer ve zamandan bağımsız olacağına inandığımız, sadece okulda ve sınıfta değil her yerde eğitim olacağını öngördüğümüz için eğitimde duvarları ve sınırları çok önceden kaldırdık. Yerine, sosyal ve kişisel gelişimi, kendi kendine öğrenmeyi ve deneyim kazanmayı ön plana koyduk. Bunu başarmak için de üniversite eğitiminde aktif öğrenme metotlarını öne çıkardık. Yeni öğrenme deneyimi ile öğretim sürecini dersliklerin dışına çıkardık.

Dijital ve online eğitimin yanısıra öğrencilerimizin kişisel, sosyal ve kültürel gelişimini de online süreçlere dahil ederek öncü üniversite olduk.

Burada eğitiminizi, gerektiğinde okulda ve sınıfta, gerektiğinde fabrikada veya kafede, gerektiğinde online olarak evinizde veya odanızda gerektiğinde ise tıklayarak, dokunarak kaydırarak, alacaksınız.

Çoğu zaman bir proje etrafında toplanıp yerel, küresel veya ulusal sorunlara iş dünyasıyla iş birliği içinde çözüm üretecek, deneyerek ve sorgulayarak bilginin sentezini yapabilecek, yeni bilgileri üretebileceksiniz.

Sizlerin kariyeri, başarısı ve mutluluğu bizler için çok önemli.

Üniversitemizin sizlere sunacağı özel imkanlarıyla, kariyerinize iyi bir yerden başlayacak ve AGÜ ayrıcalığını yaşamınızın her anında hissedeceksiniz.

Özgür düşüncenin, değişimin ve ilerlemenin öncüsü olmaya sizlerle birlikte devam etmek dileğiyle, yeni eğitim yaşamınızda başarılar dilerim.

Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu - Rektör