2016-01-21 11:57:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu  Almanya’ya giderek,  Berlin Teknik Üniversitesi’ni ve Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği’ni ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Sabuncuoğlu, Almanya’nın önemli ve başarılı üniversitelerinden Berlin Teknik Üniversitesi’ni ziyaretinde, Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Herald Ermel ile görüştü.

Sabuncuoğlu, Ermel ile AGÜ ve Berlin Teknik Üniversitesi arasında öğrenci ve akademisyen değişimi ile işbirliği imkanları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Sabuncuoğlu, Berlin Teknik Üniversitesi’nin önemli bilim adamlarından olan ve telekomünikasyon, akıllı şehirler, siber güvenlik gibi alanlarda yaptığı çalışmalarıyla öne çıkan Türk akademisyen Şahin Albayrak’ı da ziyaret etti.

Almanya ziyaretinde Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu’nu da ziyaret eden Sabuncuoğlu, iki ülke arasında eğitim alanında yapılabilecek işbirlikleri konusunda da görüşme fırsatı buldu.