2016-01-18 11:39:00

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Abdullah Üniversitesi’ni (AGÜ) ziyaret ederek,  çeşitli kurum ve kuruluşlardan ödül alan öğretim üyelerine plaket vererek, tebrik etti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kayseri’ye gelen 11. Cumhurbaşkanı Gül, üniversiteyi beraberinde eşi  Hayrünnisa Gül, Vali Orhan Düzgün, Abdullah Gül Üniversitesi’ni Destekleme Vakfı (AGÜV) üyesi Macit Gül ile ziyaret etti.

Gül ve beraberindeki heyeti üniversitede Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, eşi Semra Sabuncuoğlu, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler karşıladı.

Karşılamanın ardından Rektör Sabuncuoğlu’nu makamında ziyaret eden Gül, daha sonra rektörlük senato salonunda Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), Bilim Akademisi (BAGEP),  Feyzi Akkaya Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Fonu (FABED) gibi çeşitli kurum ve kuruluşlardan bilim ödülleri alan öğretim üyelerine teşekkür plaketleri verdi.

Gül, Nejat Eczacıbaşı Tıp Ödülü alan Prof. Dr. Yusuf Baran’a, TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü Alan Doç. Dr. Çağrı Güngör’e, TÜBİTAK Bilim Ödülü ve Sedat Simavi Fen Bilimler Ödülü alan Doç. Dr. Zübeyir Çınkır’a, BAGEP Üstün Başarılı Genç Bilim Adamı Ödülü  ve TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı ödülü alan Doç. Dr. Hakan Usta’ya, TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü ve L’Oreal Türkiye Araştırmacı Bilim Kadını Ödülü alan Yrd. Doç. Dr. Hümeyra Çağlayan’a, FABED Eser Tümen Üstün Başarı Ödülü ve BAGEP Üstün Başarılı Genç Bilim Adamı Ödülü alan Yrd. Doç. Dr. Evren Mutlugün’e, ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Yılın Doktora Tezi Ödülü alan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Erdem Tozoğlu’na, teşekkür plaketlerini vererek tebrik etti.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, toplantıda yaptığı konuşmada AGÜ’nün, ileriki yıllarda örnek bir üniversite olacağına inandığını ifade ederek, ödül alan öğretim üyelerine başarılarının devamını diledi.

Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ise yaptığı sunumla, üniversitedeki gelişmeler hakkında Gül’e brifing verdi.

Gül, öteyandan AGÜ Sümer Kampüsü’ndeki Cumhurbaşkanlığı Müzesi ve Kütüphanesi’nde de incelemelerde bulundu.