2016-01-15 21:55:00

Kadın liderliğindeki şirketlere ‘Akıllı Para’ yatırımı yapmanın yanı sıra başarı hikayelerinin paylaşılmasına ve networku güçlendirmeye yönelik etkinlikler düzenleyen Arya Kadın Yatırım Platformu’nun Anadolu Etkinliklerinin ilki, Kayseri’de Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) gerçekleştirildi.

AGÜ Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda yapılan etkinliğin açılışına Ak Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu,  Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bahri Coşkun, kadın girişimciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Ak Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, Türkiye’deki kadın siyasetçi ve karar mekanizmalarındaki kadın sayılarına değindi.

Dünya geneline bakıldığında Türkiye’den çok daha kötü olan ülkelerin de çok daha iyi durumda olan ülkelerin de olduğunu dile getiren Satır, kadın siyasetçi ve karar mekanizmalarındaki kadın sayılarını biraz yükselttiklerini ancak ideal olan noktada olmadığını ifade etti.

Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu da konuşmasında Türkiye’nin büyük hedeflerine ulaşabilmesi için temek kaynağının insan gücü olduğunu söyledi.

Mevcut  insan gücünün çok iyi kullanılması gerektiğini dile getiren Rektör Sabuncuoğlu, “Türkiye’nin büyük hedefleri var. Türkiye’nin temel sahip olduğu kaynak insan gücüdür. Bu gücün de azımsanmayacak bir güç olduğunu biliyoruz. Nüfusun neredeyse yarısı gençlerden oluşuyor. Bizim hedeflere ulaşabilmemiz için en iyi yapmamız gereken şey, bu insan gücünü çok iyi kullanmak” diye konuştu.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ise konuşmasında,  iş dünyasında kadınların olmasının kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Günümüz dünyasında da kadın girişimcilerin çoğaldığını anlatan Nursaçan,  Evde çocuk yetiştiren annelerimiz iş dünyasında da bilgisiyle becerisiyle dürüstlüğüyle katma değerini topluma kazandırıyor olması, üretkenliğini topluma, devletine, milletine kazandırıyor olması küçümsenecek bir Hadise değil. Ne kadar gurur duysak az” dedi.

Kadınların iş hayatındaki projelerinin zaman geçirilmeden uygulamaya konulmasının gerektiğini dile getiren Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bahri Coşkun da son yıllarda kadın istihdamını artırmaya yönelik proje ve programların önem kazandığını ifade etti.

Coşkun, özellikle kadın girişimcilik kursunda kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları tarafından yürütülen program ve projelerde artış görülmekte olduğunu söyledi.

Arya Kadın Yatırım Platformu Kurucusu Ahu Büyükkuşoğlu ise İstanbul dışındaki ilk etkinliği Kayseri’de yaptıklarını belirterek, Arya’nın Anadolu’daki ilk etkinliğini, özellikle kendisinin Kayseri’den başlatmak istediğini kaydetti.

Büyükkuşoğlu, “En önemlisi annemizin Fatoş Büyükkuşoğlu adına Güçlü Kadın Ödülü veriyoruz her yıl. Türkiye’yi hem yurtdışında hem içeride temsil edebilecek iyi bir projesi olan bir kadına 20 bin dolarlık bir ödül veriyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından, Türkiye’nin tek kadın odaklı yatırım platformu olan Arya Kadın Yatırım Platformu tarafından Fatoş Büyükkuşoğlu Güçlü Kadın Ödülü verildi.

Ödül, Arya Kadın Yatırım Platformu Kurucusu Ahu Büyükkuşoğlu tarafından ödülü kazanan Melek Pulatkonak’a verildi.

Anadolu Etkinliği daha sonra gerçekleştirilen panelle devam etti. Etkinlik nedeniyle fuaye alanında, Arya Kadın Yatırım Platformu tarafından, girişim desteği alan çeşitli firmalar tarafından stantlar da açıldı.