2016-01-08 22:54:00

Üniversite Sanayi Araştırma İşbirliği Vakfı (ÜSAİV) Yönetim Kurulu, Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) toplandı.

AGÜ Sümer Kampüsü Senato Salonunda yapılan toplantıya, AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, ÜSAİV Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, Melikşah Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halidun Keleştemur ve diğer vakıf üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, üniversite sanayi işbirliğini sağlam tesis etmenin yollarından birinin de, üniversite ve iş dünyasının birlikte ortak faydalar yaratabilecek stratejik işbirliğinden geçtiğini söyledi.

Rektör Sabuncuoğlu,  böyle bir yaklaşımın Kayseri’de de uygulanacağına inandığını ifade etti.

ÜSAİV ve KAYSO Başkanı Mustafa Boydak ise vakfın 1985 yılında kurulduğunu hatırlatarak, kurucuları arasında Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ında bulunduğuna dikkati çekti.

Boydak, Üniversite Sanayi Araştırma İşbirliği Vakfı’nın, üniversiteler ile daha da genişlemesini dilediklerini ifade etti.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney’in konuşmasıyla devam eden toplantıya, Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, KAYSO Meclis Başkanı Nurettin Okandan ve diğer vakıf üyeleri katıldı.