2019-07-16 19:23:00

Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ), 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı düzenlendi.

Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda, İstiklal Marşı’nın okunması ve Saygı Duruş’unda bulunulması ile başlayan anma programı, 15 Temmuz gecesine anlatan film gösterimi ile devam etti.

Daha sonra konuşan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, 15 Temmuz gecesinin çok başarılı bir şekilde yönetildiğini, Allah’ın da yardımıyla büyük bir felaketten kurtulduğumuzu, o sürecin çok başarılı bir şekilde geçtiğini söyledi.

Rektör Sabuncuoğlu, “İlerleyen zaman içinde yavaş yavaş Türkiye’deki akademisyenlerimiz, düşünürlerimiz, bilim insanlarımız, siyaset bilimciler, sosyal bilimciler bu olay üzerine hem bizlere hem devletimizi en üst makamlarda yöneten değerli yöneticilerimize ışık tutacak onlara yol gösterecek konunun farklı açılardan değerlendirilmesini sağlayacak çalışmalar yaparlar ve o çalışmaları da bizlere veya ilgili insanlar kullanırlar ve bir daha biz de böyle bir olayı bir daha yasamayız” dedi.

“Bir daha 15 temmuzdaki kötü şeyleri yaşamayalım” diyen İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rasim Dönmez de Türkiye’nin de yer aldığı coğrafyada hegemonya savaşlarının varlığına dikkati çekti.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler Bölümü Başkan Yardımcısı Doktor Öğretim Üyesi Murat İnan da bir konuşma yaptı.

İnan, “Tam üç yıl önce askeri ve sivil bürokraside örgütlü bir grup ülke yönetimini silah zoruyla ele geçirmek istemiştir. Buna karşılık vatanperver milletimiz, vatanımızın ve cumhuriyetimizin bekçisi ordumuz, polisimiz ve devletimizin diğer göz bebeği kurumlarının mensupları omuz omuza, adeta gövdelerini siper ederek tıpkı bir asır önce atalarının yaptığı gibi hayasız bir akını durdurmuşlar ve tarihin akışını değiştirmişlerdir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı sona erdi.