2019-07-14 17:42:00

Foto galeri

Abdullah Gül Üniversitesi Mezuniyet Töreni

İlk mezunlarının yüzde 88’inin istihdam edildiği, yüzde 50’den fazlasının da henüz öğrenciyken iş teklifi aldığı AGÜ, bu yıl ikinci mezunlarını verdi

Mezunlara hitap eden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül:

“Yaptığınız iş daima insanlara hizmet etmek amacıyla olsun. Prensipli olun, ilkeli olun, hep değerleriniz olsun”

Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu:

“AGÜ, ilk 200 içindeki dünyanın genç üniversitesi oldu. Özelikle “Sürdürülebilir Şehir ve Yaşam Alanları kategorisinde büyük bir başarıya imza atarak bütün dünya üniversiteleri arasında 4. sırada yer aldı”

“AGÜ mezunları, iyi derecede İngilizce bilerek, dünyanın hemen hemen her ülkesinde çalışabilecek durumda, Türkiye’nin de imzası bulunan Birleşmiş Milletlerin dünya toplumun refahı artırmak için belirlediği kalkınma hedeflerini ve küresel meseleleri bilen dünya vatandaşları olarak yetiştirildi”

 

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), bu yıl ikinci mezunlarını da verdi. Mezuniyet törenine katılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül mezunlara, “Yaptığınız iş daima insanlara hizmet etmek amacıyla olsun. Prensipli olun, ilkeli olun, hep değerleriniz olsun” dedi. Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu da konuşmasında AGÜ’nün uluslararası bir üniversite olma yolunda hızla ilerlemekte olduğuna dikkati çekerek, “AGÜ, ilk 200 içindeki dünyanın genç üniversitesi oldu. Özelikle “Sürdürülebilir Şehir ve Yaşam Alanları kategorisinde büyük bir başarıya imza atarak bütün dünya üniversiteleri arasında 4. sırada yer aldı” dedi.

Geçen yıl ilk mezunlarını veren ve ilk mezunlarının yüzde 88’i istihdam edilen, yüzde 50’den fazlası da henüz öğrenciyken iş teklifi alan AGÜ’nün mezuniyet töreni, Sümer Kampüsü’nde yapıldı.

Mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, eşi Semra Sabuncuoğlu, çok sayıda veli, öğrenci, akademisyen ve protokol mensupları, AGÜ Vakfı üyeleri ve çok sayıda davetlinin yanısıra, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Kayseri Valisi Şehmus Günaydın da katıldı.

Törende konuşan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mezunlara ve öğrencilere seslenerek, "Yaptığınız iş daima insanlara hizmet etmek amacıyla olsun. Prensipli olun, ilkeli olun, hep değerleriniz olsun." dedi.

Adını taşıyan AGÜ’yü kurarken amaçlarının iyi bir üniversite kurmak olduğunu belirten 11. Cumhurbaşkanı Gül gerek kendi hayatında gerek devlet hayatında eğitimin önemini hep vurguladığını, bir ülkenin en büyük zenginliğinin, onun beşeri sermayesi olan nitelikli insan gücü olduğuna inandığı için eğitime hep destek verdiğini dile getirdi.

Üniversitenin emin adımlarla yükseldiğini görmenin herkesi memnun ettiğini aktaran Gül, Anadolu'nun ortasında Kayseri'de böyle bir üniversitenin yükselişinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Üniversitenin giderek kendisini çok daha ispatlayacağından emin olduğunu dile getiren Gül, şöyle konuştu:

" Her şeyin başı iyi insan olmaktan geçiyor. İyi insan olun. İyi insan olmanın yolu da tabii ki şeffaf olun. Şunu unutmayın, en büyük güç şeffaflıkta. Hiçbir şey gizli olmasın, açık ve şeffaf olun. Çok aykırı fikirleriniz olursa da onu şeffaf bir şekilde savunun, konuşun. Yaptığınız iş daima insanlara hizmet etmek amacıyla olsun. Prensipli olun, ilkeli olun, hep değerleriniz olsun. Günlük konjonktürel başarıların peşinden hiç koşmayın. Başarılarınız hep uzun vadeli olsun. Sadece size değil, bütün insanlığa hizmet edecek başarıların peşinde olun."

“AGÜ, ilk 200 içindeki dünyanın genç üniversitesi oldu”

Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu da konuşmasında AGÜ’nün kısa sürede elde ettiği uluslararası başarıları anlattı.

Bu yıl Nisan ayında Uluslararası Yükseköğretim Derecelendirme Kuruluşu -Times Higher Education, ilk defa üniversitelerin toplumsal etkisini ölçen bir dünya sıralamasını açıkladığını hatırlatan Prof. Dr. Sabuncuoğlu, “AGÜ bu listede genel kategoride aldığı toplam puanla ilk 100 üniversitenin hemen ardından 101-200 aralığında ve bu kategorinin en üst sıralarında yer aldı.  Buna göre, ilk 200 içindeki dünyanın genç üniversitesi oldu. Özelikle “Sürdürülebilir Şehir ve Yaşam Alanları kategorisinde büyük bir başarıya imza atarak bütün dünya üniversiteleri arasında 4. sırada yer aldı” diye konuştu.

Sabuncuoğlu AGÜ’nün, Uluslararası Yükseköğretim Derecelendirme Kuruluşu olarak bilinen URAP en son yaptığı Türkiye sıralamasında da 2000 yılından sonra kurulan ve dereceye giren 86 üniversite arasında 2. sıraya yerleştiğini söyledi.

AGÜ’nün, TÜBİTAK tarafından yapılan “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite İndeksi sıralamasında Türkiye 12’ncisi olduk ve son 25 yılda kurulmuş üniversiteler arasında en başarılı devlet üniversitesi olduğunu vurgulayan Sabuncuoğlu, YÖK’ün kurum dışı kalite değerlendirmesinden başarıyla geçen ve her yerde iyi örnek olarak anlatılan Türkiye’nin en genç üniversitesi olduklarını kaydetti.

AGÜ’deki akademisyenlerin başarılarına da dikkati çeken Sabuncuoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Akademisyenlerimiz başta TÜBİTAK olmak üzere TÜBA, BAGEP, Royal Academy of Engineering gibi saygın kurumlardan bilim ödülleri aldılar. Akademisyenlerimizin 28 adet patent başvurusu patent belgesi alınarak tescillendi. Bu gururu hem üniversitemize hem de şehrimize yaşatan öğretim üyelerimize teşekkür ederim.

Kalıcı küresel başarılar ancak yerelden güç alınarak ve yerelle bütünleşerek gerçekleştirilebilir. Bu kapsamda başta Kayseri Sanayi Odası ve Kayseri Ticaret Odası olmak üzere birçok şirketle iş birliği yaptık. Kayseri Ulaşım A.Ş, Orta Anadolu, Güven Makine, Başyazıcıoğlu, Hasçelik gibi firmalar olmak üzere birçok kuruluş ile Ar-Ge temelli projeler yaptık.

Ayrıca ulusal ölçekte üniversite-sanayi ile işbirliği kapsamında son 3 yılda aralarında ASELSAN, TT, TURKCELL ve Arçelik olmak üzere bir çok firmamızla yaklaşık 13 milyon TL bütçesi olan 22 adet projeyi hayata geçirdik.

Üniversitemizin Teknoloji Transfer Ofisi Anonim Şirketi’ni yine Kayseri Ticaret Odası ve Kayseri Sanayi Odası ile ortak olarak kurduk. Bu vesile ile her iki odamızı ve değerli başkanlarına üniversitemizle sürdürdükleri işbirliği ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.”

AGÜ,’nün üniversite öğrencilerinin en memnun olduğu devlet üniversitesi olduğunu belirten Sabuncuoğlu, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı [ÜniAr]  tarafından yapılan, Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda [TÜMA], 2019 Yılı Araştırmasına Göre, Devlet Üniversiteleri kategorisinde 1’nci, olduğunu vurguladı.

AGÜ mezunlarının, iyi derecede İngilizce bilerek, dünyanın hemen hemen her ülkesinde çalışabilecek durumda, Türkiye’nin de imzası bulunan Birleşmiş Milletlerin dünya toplumun refahı artırmak için belirlediği kalkınma hedeflerini ve küresel meseleleri bilen dünya vatandaşları olarak yetiştirildiklerini de sözlerine ekledi.

Abdullah Gül Üniversitesi’ni Destekleme Vakfı (AGÜV) Mustafa Çıkrıkçıoğlu da mezuniyet töreninde mezunlara hitap ederek, “Ne mutlu bizlere ki, sizler hayata atılırken eğitim gördüğünüz bu üniversiteden ihtiyacınız olan becerilere ve eğitime sahip olarak mezun oluyorsunuz. Aldığınız bu kaliteli eğitimi en güzel şekilde mesleklerinize yansıtarak ülkemizin geleceğine imza atacağınızı görmek bizlere büyük bir gurur vermektedir” dedi.

Törende AGÜ Mezunlar Derneği Başkanı Berkay Güncan üniversite birincisi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Mezunu Hüseyin İlcan da birer konuşma yaptı.Daha sonra dereceyle mezun olan öğrencilere diplomaları ve ödülleri, diğer tüm mezunlara da diplomaları verildi.

Bu arada, 2018 yılında ilki verilen “AGU Innovation in Teaching”, AGÜ Öğretimde Yenilikçilik Ödülü’nün ikincisi de mezuniyet töreninde verildi.

Ödüller, Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu tarafından Endüstri Mühendisliği Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Sütçü’ye verildi.

AGÜ Öğretimde Yenilikçilik Ödülü, ilgili akademik yıl içinde herhangi bir dersinde güncel pedagojik yaklaşımlardan yararlanarak dersini yapılandıran, öğrencilerin potansiyellerini geliştirmek için öğrencileri öğrenim sürecine dahil eden ve bu yaklaşımları derslerinde uygulayan öğretim elemanlarını, öğretimde yenilikçi yaklaşımları teşvik etmek ve ödüllendirmek amacı ile veriliyor.

Bu yıl ilki verilen “AGÜ Excellence in Teaching”, AGÜ Eğitimde Üstün Başarı Ödülü’ de Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Dooyoung Hah’a Rektör Sabuncuoğlu tarafından verildi.

AGÜ Eğitimde Üstün Başarı Ödülü de, öğrenci ders değerlendirme anketleri sonuçları ve öğretim elemanının  yıl içerisinde kendini geliştirmek için yaptığı çalışmalar ile öğrencilerinin potansiyelini geliştirmek için ortaya koyduğu ders tasarımı dikkate alınarak veriliyor.

Mezunların keplerini hep birlikte havaya atmalarıyla devam eden tören, mezunların dj performansı eşliğinde eğlenmeleri ile sona erdi.

Öteyandan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AGÜ’nün ilk mezunları ile Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi’nde biraraya gelerek onlarla bir süre sohbet etti.

Foto galeri