2019-06-24 15:58:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü açıldı. Enstitü, bu yıl 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Güz döneminde, Veri Bilimi Tezli Yüksek Lisans Programına ilk defa öğrenci alacak.

Güncel konulardan haberdar, endüstriyel gelişmelerin farkında ve küresel problemlere karşı donanımlı bir nesil yetiştirmeyi amaçlayan Abdullah Gül Üniversitesi’nde ‘Veri Bilimi’ programının başlatılması hem ülkemiz hem de bölge firmalarına ve ekonomisine katkı sağlaması açısından büyük önem taşıyor.

Bu ihtiyaca yönelik olarak, Abdullah Gül Üniversitesi Sosyal Bilimleri Enstitüsü bünyesinde tezli %100 İngilizce olarak açılan ve disiplinler arası öğretim yaklaşımına sahip olan bu program bilgisayar teknolojisini, istatistik bilimini, analiz ve tahmin yöntemlerini işletme ve ekonomi disiplinlerinde uygulayacak ve araştırma yapacak adaylar yetiştirmeyi hedefliyor.

Başvurular 24 Haziran-19 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olup, öğrenciler başvuru koşulları, kontenjan bilgileri ve daha detaylı bilgiler, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün www.sbe.agu.edu.tr internet sayfasından edinilebilecek.

Günümüzde, disiplinler arası becerilere ve yaklaşımlara sahip muhasebe, pazarlama, insan kaynakları, finans ve ekonomi gibi alanlarda çalışan sosyal bilimciler iş dünyasında daha çok tercih edilmekte olduğu, AGÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün de bu doğrultuda açıldığı belirtildi.