2019-06-24 13:23:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Ankara’da gerçekleştirilen 39. Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği (YA/EM) Ulusal Kongresi’nde, öğrenci proje yarışmasına katıldı ve Sanayi Odaklı Öğrenci Projeleri oturumunda ders projelerini sundu.

Endüstri Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerinden Lütfiye Aykaç, Muhammed Mustafa Öztürk ve Muhammed Batuhan Andıç’tan oluşan ekip, toplu taşıma konusunda hazırladıkları projeyle, YA/EM Öğrenci Projeleri Yarışması’na katıldı.

Kayseri Ulaşım A.Ş. işbirliğiyle gerçekleştirilen, AGÜ Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Akgün’ün akademik danışmanlığını, Muhammed Şafak Pınar’ın şirket danışmanlığını yaptığı ‘Şehir İçi Toplu Taşımada Kullanılan Akıllı Dolum Cihazları Üzerine Bir Optimizasyon ve Simülasyon Çalışması’ başlıklı bitirme projesi ile yarışan öğrenciler, yarışmada finale kalan 8 ekipten biri oldu.

Kongreye katılan Endüstri Mühendisliği öğrencilerinden Beyza Ünal, Yakup Kapar ve Rabia Işılak da, 2. sınıftaki Matematiksel Modelleme dersi kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmalarını sundu.

Sanayi Odaklı Öğrenci Projeleri Oturumunda gerçekleştirilen sunumlarda Beyza Ünal, ‘Dağıtım Merkezi Yerleştirme Problemi’, Yakup Kapar ‘Tekstil Sektöründe İki Boyutlu Fireyi ve Makine Ayar Süresini En Aza İndiren Çizelgeleme Problemi’, Rabia Işılak ‘Oluklu Mukavva Üretiminde Fire Kaybı Problemi’ isimli projelerini sundu.