2019-05-15 10:52:00

Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ), GLB 202 kodlu "Göç ve Nüfus - Immigration and Population" dersi kapsamında "Büyüme ve Nüfus" konulu konferans düzenlendi.

Konferans AGÜ'de modellenen ve AGÜ'nün 3. nesil bir üniversite olarak toplumsal etki ve katkı işlevini gerçekleştirmeye yönelik "Küresel Sorunlar - GLB" derslerinden dördüncüsü olan ve "Göç ve Nüfus - Immigration and Population" konularını ele alan ders kapsamında düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi Bölgesel Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Doğruel katıldı.

Prof. Dr. Doğruel konuşmasında dünyadaki nüfus dinamikleri ve bu dinamikler ile ekonomi ve ekonomik büyüme arasındaki potansiyel ilişki üzerine dikkat çekti. Konunun tarihsel boyutuna ve dünya genelinde ülkelerdeki nüfusun bugünkü durumuna değinen Prof. Dr. Doğruel dinleyicileri Türkiye'nin bu konuda diğer ülkelerle karşılaştırılması ve demografik fırsat penceresi (demographic dividend) konularında bilgilendirdi.