2019-04-24 17:00:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Çocuk Üniversitesi tarafından Yazarlık Atölyesi düzenlendi. Drama çalışmaları ile desteklenen atölyede çocuklara yönelik fırsatlar oluşturulması ve gelişimlerine destek verilmesi amaçlanıyor.

AGÜ Sümer Kampüsü’nden başlayan drama destekli yazarlık atölyesine 9 ve 10 yaşlarında 20 çocuk katılıyor. 4 hafta sürecek olan atölye çalışması, “Bir ada yaratıyorum, ayakkabılar ve şapkalar, kelime havuzu ve şiir, penceremden gördüklerim, pencere problemi ve şiir yazma” temalarından oluşuyor.

Atölye çalışmaları ile çocukların yaratıcılıklarının ortaya çıkarılmasına katkı sağlanırken, üniversite ile erken yaşlarda tanışmaları da hedefleniyor.

Danışmanlığını Ayşe Ece Yorgancı’nın yaptığı atölye çalışmaları, cumartesi günleri gerçekleştiriliyor.