2019-04-18 17:35:00

Kayseri’deki profesyonellerle AGÜ öğrencilerinin buluşmasını amaçlandığı ‘Kariyer Danışmanlığı’ programı kapsamında Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nden (MÜSİAD) gönüllü profesyonellere, üniversitedeki uzmanlar tarafından eğitim verildi.

Öğrenci Dekanlığı bünyesindeki Kariyer Ofisi tarafından öğrencilerin akademik çalışmalarının yanında profesyonel hayatla tanışmalarını ve gerçekçi kariyer planları yapabilmelerini sağlamak amacıyla, kariyer danışmanlığı fırsatı sunuluyor. Kariyer danışmanlığı programı, iş dünyasından profesyonellerle, AGÜ öğrencilerinin sistemli bir şekilde iletişim içinde olmasını sağlıyor.

Bu amaçla AGÜ tarafından verilen eğitime gönüllü katılan MÜSİAD üyesi alanında uzman ve deneyimli profesyoneller öğrencilerimizin kariyer planlama sürecinde farkındalık kazanmaları ve iş hayatlarında gerekli olan yetkinlikleri geliştirmelerine destek oluyor.

Eğitime katılan profesyonellere AGÜ tarafından katılım belgesi verilerek, bu belgeyi almış olan farklı sektörlerdeki profesyoneller ile üniversitemiz ilgili bölümlerdeki gönüllü öğrenciler eşleştirilerek düzenli görüşmeler yapmaları sağlanıyor.

Kariyer danışmanlığı programına katılan öğrenciler, programı şöyle değerlendiriyor:

 “Kariyer danışmanlığı programı, öğrencilerin kendilerini daha yakından tanımalarını sağlıyor. Danışman öğrenciye soru sorarak, öğrencinin kendisini, çevresini, hayatını sorgulamasını sağlıyor. Daha sonra kendi hayat tecrübelerini aktararak öğrencinin kendi cevabını oluşturmasını bekliyor. Bizim açımızdan, gelecek için gerekli olan kararları almamda daha cesur davranmamızı, bunun sayesinde de ruhsal olarak daha rahat olmamıza olarak sağlanıyor. Bu yüzden, böyle bir projede emeği geçenlere teşekkür eder, daha çok öğrenciye ve danışmana ulaşılmasını temenni ederim”.