0000-00-00 00:00:00

Tekden Grup Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden, Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) “Girişimcilik Ruhu” konulu konferans verdi.

Op. Dr. Kemal Tekden, AGÜ Gençlik Fabrikası tarafından düzenlenen ve kültür, sanat, spor, eğitim ve iş dünyasının önde gelen isimlerini öğrencilerle buluşturmayı hedefleyen "AGÜ Talks" söyleşilerine konuşmacı olarak katıldı.

Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, AGÜ’den ve Kayseri’deki diğer üniversitelerden öğrenciler, akademik ve idari personel katıldı.

Konferansında öğrencilere iş yaşamı ile ilgili önerilerde bulunan Op. Dr. Kemal Tekden, onlara her şeyden önce hayatı daima sorgulamaları gerektiğini, kendilerini tanımaları, keşfetmeleri gerektiğini anlattı.

Tekden, “Her şeyden evvel hayatı daime sorgulamak gerektiğine inanıyorum. Ben niçin okuyorum demeniz lazım. Bu sorgulama bizim hayatımızın en önemli konusu olmalı” dedi.

Kendini keşfetmeyen, kendini tanımayan bir insanın başarılı olmasının mümkün olmadığını ifade eden Tekden, “Kendinizi keşfedin. Kendini keşfetmeyen, kendini tanımayan bir insanın başarılı olması mümkün değil. Hangi zekanız yüksek, görsel zeka mı, sosyal zeka mı, içsel zeka mı? Bunlar varsa zaten duygusal zekanız var demektir. Başarıda en önemli kriter budur. IQ’nuz çok yüksek olabilir, başarı şansınız hayatta yüzde 20’dir. Ama duygusal zekanız varsa yüzde 80 katkı yapar. Bunu bilmek zorundasınız, yeteneklerinizi bileceksiniz. Bir çok insan yeteneklerini bilmeden çalışıyor” diye konuştu.

Öğrencilere asla pes etmemelerini tavsiye eden Tekden, lider olmanın da önemine dikkati çekti.

Tekden şöyle devam etti:

“Bir işletmede lider olmak çok önemli. Lider, insanlara yetki dağıtan ve onlara güvenen insandır. Ufuk sahibidir. İşletmenin daime önünü açmak için gayret gösterir. İnsanlar hep birbirini tenkit ederler. Ben şöyle bir yol buldum, hep kendimi tenkit ediyorum ben nerede hata yapıyorum diye. Çünkü hiç kimse dört dörtlük değildir.” 

Tekden daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Konferansın sonunda, gençlik faaliyetleri organize eden AGÜ Gençlik Fabrikası Koordinatörü Öğretim Görevlisi Zeynep Tuğçe Çiftçibaşı Güç tarafından Tekden’e, kendi adına dikilen fidanın, Fidan Bağış Sertifikası verildi.