2015-12-25 11:27:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, dünyanın en saygın üniversitelerinden biri olan Oxford Üniversitesi’nde vakıf destekli bir devlet üniversitesi olan AGÜ modelini anlattı.

Rektör Prof. Dr. Sabuncuoğlu, Oxford Üniversitesi’nde düzenlenen, bir üst düzey  yönetici programı olan “Yüksek Öğretimde Liderlik” konulu çalıştaya katıldı.

Prestijli ve uluslararası düzeyde yapılan çalıştayda, yükseköğretimde yeni trendler ve  metotlar ele alındı. Çalıştayda yüksek öğretimde araştırma fonları, yeni eğitim ve öğretim stratejileri, yüksek öğretimin geleceği, yüksek öğretimde strateji geliştirme, uluslararasılaşma ve işbirlikleri konuları da görüşüldü.

Rektör Sabuncuoğlu çalıştayda, Abdullah Gül Üniversitesi’nin 3. nesil bir devlet üniversitesi olduğunu anlattı. AGÜ modeli hakkında yaptığı sunumla bilgiler veren Sabuncuoğlu, üniversitenin 3. nesil üniversitelerin öncüsü olma yolunda hızla ilerlediğini dile getirdi.

Çalıştayda, yüksek öğretimdeki iyi örnekler de incelenerek, görüş alış verişinde bulunuldu.