2015-12-18 10:33:00

Girişimcilere, Start-Up şirketlere ve Start-Up şirket kurmak isteyen akademisyenlere mentorluk hizmeti veriyor.

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Ar-Ge ve Yenilik Ofisi tarafından, girişimcilere, Start-Up şirketlere  ve Start-Up şirket kurmak isteyen akademisyenlere mentorluk hizmeti veriliyor.

Ar-Ge ve Yenilik Ofisi Direktörü Yrd. Doç. Dr. Atilla Hakan Özdemir, üniversite olarak girişimciliğe oldukça fazla önem verdiklerini belirterek, öncelikle akademisyenlere şirket  kurabilmeleri için mentorluk hizmeti  verdiklerini söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteği ile bu yıl üç ayrı ileri teknoloji alanlarında başlangıç aşamada şirket (Start-Up) kurulduğunu kaydeden Özdemir, ayrıca TÜBİTAK Teknogirişim Sermaye Desteği Programı kapsamında değerlendirme sürecinde AGÜ’den iki akademisyenin de şirket kurmak için sırada beklediğini ifade etti.

Ayrıca girişimcilere de mentorluk hizmeti sunduklarını anlatan Özdemir, TÜBİTAK’ın mentor eğiticisi çağrısı kapsamında Ankara'da verilen eğitimlere katılmakta olduklarını,  bu sayede başlangıç aşamasındaki şirketlere sertifikalı bir mentorluk hizmeti sağlayabileceklerini bildirdi.

Bugüne kadar bazı girişimcilere mentorluk hizmeti sağladıklarını dile getiren Özedemir, AGÜ’de öğrenim görmekte olan öğrencilere de girişimcilik ve inovasyon dersi verdiklerini anımsattı.

Özdemir, “Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü ve Yönetim Bilimleri Fakültesi İşletme Bölümü olarak girişimcilik ve inovasyon dersi veriyoruz. Bu dersi başarı ile tamamlayanların KOSGEB’den girişimcilik sertifikası alması ve KOSGEB desteklerinden yararlanmaları da mümkün” dedi.

Özdemir, Ar-Ge ve Yenilik Ofisi olarak AGÜ Akademi (Merkezi) aracılığıyla da bölgedeki girişimciliğin artmasına yönelik çeşitli eğitimler verdiklerine dikkati çekti.

Yatırımcıları bilinçlendirmek ve Türkiye'de yeni melek yatırımcılar çıkarmak için de çalıştıklarını belirten Özdemir, küresel yatırım eğitim seminerleri düzenleyen Angel Labs tarafından Kayseri’de düzenlenen eğitime katıldıklarını söyledi.

Ar-Ge Ofisi, Kayseri’de TPE Bilgi ve Dokümantasyon Birimi

AGÜ Ar-Ge ve Yenilik Ofisi,  aynı zamanda Türk Patent Enstitüsü’nün Bilgi ve Dokümantasyon Birimi olarak da Abdullah Gül Üniversitesi’nin akademisyen, araştırmacı ve öğrencilere fikri mülkiyet konusunda destek oluyor.