2015-12-14 13:46:00

Semineri, ABD Berkeley Üniversitesi’nde akıllı şehir ve ulaştırma teknolojileri üzerine araştırma laboratuvarı kuran Doç. Dr. Mustafa Ergen verdi.

Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) “Silikon Vadisi Tarihi ve Startup Ekonomisi” konulu seminer verildi.

Sümer Kampüsü seminer salonunda gerçekleştirilen seminere, ABD Berkeley Üniversitesi’nde akıllı şehir ve ulaştırma teknolojileri üzerine araştırma laboratuvarı kuran, ayrıca Silikon Vadisi’nde 4. nesil (4G) haberleşme teknolojisi üzerine WiChorus şirketini en iyi risk yatırımcılarından yatırımlar alarak kuran Doç. Dr. Mustafa Ergen  verdi.

Ergen, AGÜ Seminer Serileri kapsamında düzenlenen seminerinin ilk bölümünde Silikon Vadisi’nini tarihine değindi. Silikon Vadisi tarihinin geçmişten gelen yenilik dalgaları ile şekillendiğini anlatan Ergen, seminerin ikinci bölümünde ise Startup ekonomisi konusunda bilgiler verdi.

Ergen, Startup ekosistemine ve beraberinde bunu besleyen risk yatırım mekanizmalarının gelişimini anlattı.

AGÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen seminere akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Doç. Dr. Mustafa Ergen kimdir?

Ergen, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğine birincilikle girdi, 4 üzerinden 4.0 ortalama ile 2000 yılında üniversite birincisi olarak mezun oldu. Berkeley Üniversitesi Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri bölümünde kablosuz haberleşme üzerine yüksek lisans ve doktorasını 2004 yılında tamamladı.

Bu süre zarfında aynı okulun uluslararası çalışmalar bölümünden Silikon Vadisinden fayda sağlayan ülkeleri incelediği teziyle ikinci yüksek lisans derecesini aldı ve aynı okulun HAAS işletme okulundan teknoloji yönetimi programını bitirdi. Doktora sonrası National Semiconductor şirketinin [şimdi Texas Instruments] “fellow” ünvanıyla Berkeley üniversitesinde akıllı şehir ve ulaştırma teknolojileri üzerine araştırma laboratuvarı kurdu.

2005 yılında Silikon Vadisinde 4. Nesil (4G) haberleşme teknolojisi üzerine WiChorus şirketini en iyi risk yatırımcılarından yatırımlar alarak kurdu ve 2009 yılında şirket başarılı bir şekilde Tellabs şirketi [şimdi Coriant] tarafından iki yüz milyon dolara satın alındı.

2009 yılından itibaren kendi şirketlerinde, özel sektörde ve üniversitelerde çeşitli üst düzey görevler almaktadır. Yerli 3G, 4G ve 5G çalışmalarında öncü olmuştur. 2012 yılında doçent oldu. 2015 yılında 5G üzerine MiSONE şirketini kurdu.