2018-07-18 12:04:00

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) tarafından, bu yıl Çimsa’nın ana sponsorluğuyla düzenlenen ve Türkiye’nin dört bir yanından mimarlık öğrencilerini bir araya getiren BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun 17’ncisi Abdullah Gül Üniversitesi’nde açılış konuşmaları ve ardından atölye çalışmalarıyla başladı. Bu yılki BETONART Mimarlık Yaz Okulu’na katılmaya hak kazanan 25 öğrenci, Abdullah Gül Üniversitesi Kayseri Sümer Kampüsü’nde buluştu.

BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun açılış konuşmaları, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili İpek Akpınar, TÇMB Eğitim Müdürü ve Enerji Müdür Vekili Sabit Uslu, BETONART Dergisi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Banu Binat, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burak Asiliskender ve BETONART Mimarlık Yaz Okulu Küratörü Deniz Aslan tarafından yapıldı.

Açılışta söz alan AGÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili İpek Akpınar; “Yaz okulu süresince gençler, takım arkadaşlarıyla birlikte sıfırdan eserler ortaya çıkaracaklar. Anadolu’nun merkezinde Yaz Okulu deneyimleyerek, hep birlikte sürdürülebilir bir hikaye oluşturacağız. Betonu dost bir malzeme olarak konumlandıran TÇMB’ye, Yaz Okulu’nun sürdürülebilir olmasında yoğun emek veren Çimsa’ya gençler adına teşekkür ediyorum. Güzel ve verimli, sinerjisi yüksek bir eğitim dönemi geçireceğimize inanıyorum” dedi.

Toplumsal kalkınmaya destek olmak adına BETONART projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Eğitim Müdürü ve Enerji Müdür Vekili Sabit Uslu; “Ülke ekonomisine sağladığımız katkının yanı sıra gençlerin eğitimi ve gelişimi için de yoğun emek veriyoruz. 2002 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz BETONART Mimarlık Yaz Okulu bunun en büyük örneği; genç mimarların profesyonel dünyaya adım atmalarına ve çimento ile tanışmalarına imkan tanıyoruz. Aynı zamanda gençlerin BETONART Mimarlık Yaz Okulu ile güçlü ve büyük bir ekosisteme giriş yapmalarını ve deneyim kazanmalarını sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) tarafından bu yıl 17’ncisi düzenlenen BETONART Mimarlık Yaz Okulu, 17-27 Temmuz 2018 tarihleri arasında Kayseri’de, Abdullah Gül Üniversitesi ev sahipliğinde Çimsa’nın ana destek sponsorluğuyla gerçekleşiyor.

Küratörlüğünü Deniz Aslan ve Nursen Gümüşsoy'un, moderatörlüğünü Tomris Akın, Melike Altınışık, Gürkan Okta, Hakan Tüzün Şengün, Birge Yıldırım Okta, Özlem Kevseroğlu ve Ayşegül Kıdık'ın yapacağı BETONART Mimarlık Yaz Okulu, bu yıl “Beton Olmak, Morfogenetik Bir Yaklaşım” teması ile düzenleniyor.

Mimarlık, İç Mimarlık, Güzel Sanatlar Tasarım ve Peyzaj Mimarlık Bölümleri’nde 3. sınıfı bitirmiş, 4. sınıfa geçmiş öğrencileri buluşturan BETONART, etkinliğin kapanış gününde öğrencilerin eserleriyle yapılacak sergi açılışı ve ardından sertifika töreni ile sona erecek.