2018-07-16 11:10:00

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda Anma Programı

15 Temmuz’un ikinci yıldönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda “15 Temmuz Destanı” adlı anma programı düzenlendi. Programa Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu da katıldı.

Protokol üyeleri ve on binlerce vatandaşın katıldığı programda söyleşiler gerçekleştirilip konserler verilirken, demokrasi şehitleri  dualarla anıldı.

Etkinliğe, Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekilleri, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ile Kayseri’deki üniversitelerin Rektörleri, Kaymakamlar ve Belediye Başkanları da katıldı.

Şehitlik Ziyareti

15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Kartal Şehitliği'nde de şehitleri anma programı düzenlendi.

Şehit yakınlarının katılımıyla gerçekleştirilen programda şehitlerin mezarlarına karanfiller bırakıldı ve dua edildi. Daha sonra Polis Şehitliği’ne geçilerek burada da şehitler için dualar edildi.

Şehitlik ziyaretlerine, Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekilleri, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yanısıra Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, asker ve polisler ile şehit yakınları katıldı.