2018-06-04 15:36:00

Çocukların ve gençlerin ilgisini bilime ve teknolojiye çekmek, bu alanda farkındalık yaratmak amacıyla faaliyet gösteren Kayseri Bilim Merkezi tarafından, Güneş Enerjili Araç Yarışması organize edildi.

Kayseri Bilim Merkezi’nde, 22 Eylül 2018 Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan yarışa katılacak takımlara Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) eğitim verildi.

AGÜ Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Faruk Keçeci ile Kayseri Bilim Merkezi Müdürü Suat Şahin’in verdiği eğitimin ardından 32 okuldan katılan takımlara malzeme dağıtımı yapıldı.

Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Faruk Keçeci güneş enerjili araçlar konusunda takımları bilgilendirirken, Bilim Merkezi Müdürü Suat Şahin de alternatif enerji teknolojilerinin yaygın kullanımı için gerekli beyin gücü ve bilgi birikiminin oluşmasını sağlamak amacıyla bu yarışmayı düzenlediklerini söyledi.