2018-05-14 14:13:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ile bilimi toplumun odak noktası haline getirmek amacıyla faaliyet göstermekte olan Bilim Kahramanları Derneği tarafından, çocukların suyla ilgili toplumsal sorunlara yönelik projelerini paylaştığı Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor Fuarı düzenlendi. Fuarda 6 ile 10 yaş arası minik bilim kahramanları projelerini sergiledi.

Fuar, Sümer Kampüsü Sergi Alanı’nda gerçekleştirildi.  Kayseri ve Ankara’dan, 6-10 yaş arası miniklerden oluşan 17 takımın katıldığı yarışmaya, aileler de katılarak çocuklara destek verdi.

Hazırladıkları suyun kaldırma kuvvetiyle ilgili birbirinden ilginç projelerini açtıkları stantlarda görücüye çıkaran çocuklar yarışmada hem takım çalışması sergiledi hem de suyun kaldırma kuvveti ile ilgili bilgileri keşfetti.

AGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, yarışmanın açılışında yaptığı konuşmasında, burada çocuklara küçük yaşta bilime merak duymalarının sağlandığını, bu tür projeleri çocuklardan görmekten çok memnun olduklarını dile getirdi.

Proje hakkında ilgi veren Bilim Kahramanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Semahat Demir, amaçlarının öğrencilerin proje geliştirme, kodlama, robotik alanlarına ilgilerini artırmak, duyarlı vatandaşlar olarak yetişmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Demir, bu program kapsamında çocukların suyun macerası üzerine, suyun serüveni üzerine yapmış oldukları projeleri sunduklarını, bu yolla onlara hem yeni bilgiler öğrenmelerine olanak tanıdıklarını hem de onlara takım çalışması yapmalarını sağladıklarını söyledi. 

Demir,  “Öğrenciler, ekip çalışması içerisinde bir proje geliştirme ve sonuca ulaşmayı öğreniyorlar. Bunların sonunda bizler onları ödüllendiriyoruz” dedi.

Fuar sırasında veliler ve davetliler projelerin sergilendiği stantları ilgiliyle gezdi.