2018-05-04 17:29:00

Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) “Dijital Ekonomi ve Rekabet Kurumu” konulu konferans verdi.

Konferansın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Yılmaz yaptı.

Daha sonra geçilen konferansta, Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, Rekabet Kurumu’nun görev alanlarını ve hedeflerini anlattı.

Rekabet Kurumu olarak amaçlarının tüketici refahına katkı sağlamak olduğunu belirten Prof. Dr. Torlak, rekabeti korumak suretiyle iktisadi etkinliği artırmaya çalıştıklarını, dünyada rekabetçi bir ekonominin olduğunu söyledi.

Toplumsal refahı artırmaya çalıştıklarını ifade eden Torlak, "Rekabet güzel bir şey. Rekabet salt bir yarış değil. Rekabeti korumak suretiyle aslında biz iktisadi etkinliği artırmaya çalışıyoruz. Yani kimsenin yan gelip yatmasına izin vermiyoruz. Çünkü rekabetçi ekonomi ve bir dünyadayız. Sen öyle yaparsan iktisadi etkinliğini koruyamazsın. Biri gelir senin belini büker. Amacımız tüketici refahına katkı sağlamak” şeklinde konuştu.

Torlak Rekabet Kurumu’nda çalışmak veya staj yapmak isteyen öğrencilere de bilgiler verdi.

Konferans, sor-cevap bölümüyle sona erdi.