2018-04-26 11:52:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Fakültesi tarafından, Sümer Kampüsü’nde başlatılan “AGÜ Bostan” projesi ile sürdürülebilir ekolojik kampüs modeli tasarlanıyor.

Proje kapsamında, sürdürülebilir ekolojik kampüs konulu panel düzenlendi. Rektörlük Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen panelde Abdullah Gül Üniversitesi’nin yanısıra ODTÜ, İTÜ ve Koç Üniversitesi’nden de konuşmacılar katıldı.

Panele AGÜ’den Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İpek Akpınar, Araştırma Görevlileri Dr. Berk Kesim, Aslıhan Atılgan, Özlem Kevseroğlu, İTÜ’den Prof. Dr. Çağatay Seçkin, ODTÜ’den Araştırma Görevlisi Gülçin Dalgıç, Koç Üniversitesi’nden Uzman Erdinç Ersan ve Sanatçı ve Mimar, Tarihi Yedikule Bostanları Koruma Girişimi Arşiv Görevlisi Ali Taptık konuşmacı olarak katıldı.

Panelde, AGÜ Mimarlık Fakültesi tarafından, Sümer Kampüsü içinde 800 metrekarelik bir alanda  gerçekleştirilecek “AGÜ Bostanı” projesi hakkında bilgiler verildi.

Sürdürülebilir yeşil kampüs konusunda çalışmalar yapmış uzmanlar panelde, AGÜ sürdürülebilir yeşil kampüs vizyonunu oluşturmak için deneyimlerini paylaşarak görüş alışverişinde bulundu.

AGÜ Bostanı Projesi

Sümer Kampüsü içinde 800 metrekarelik bir alanda gerçekleştirilecek olan projenin ana hedefi ekolojik, sürdürülebilir ve halka açık kolektif bir kampüs deneyimi tasarlamak. Projenin özgün yanı, AGÜ Sümer Kampüsü’nün üretime dayalı tarihini sürdürmek. Yeşil kampüs, yeşil mahalle ilkeleri çerçevesinde Kayseri Kocasinan Belediyesi ile işbirliği içinde mahalle sakinlerinin, öğrencilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve AGÜ mensupları ile birlikte yürütülecek olan proje, katılımcı bir tasarım deneyim kazanmayı hedefliyor.

Projenin alt hedefi ise Sümer Bez Fabrikasının yerine kurulan AGÜ Kampüsü’nün ruhuna gönderme yapmak, üretimle yaşamın birlikte olduğu kampüste sosyal, kültürel sürdürülebilirliği sağlamak.