2018-04-19 11:30:00

Endüstri Mühendisliği Bölümü tarafından Yöneylem Kulübü ile ortaklaşa düzenlenen “Kariyer Yolunda Seyrüsefer” etkinlikleri kapsamında, “Savunma Sektöründe Kariyer” konulu söyleşi düzenlendi.

Söyleşiye ASELSAN Tedarik Zinciri Yönetimi Müdürü Murat Aslan ile Milli Tren Cer Zinciri, Tren Kontrol ve Yönetim Sistemi ve Milli Çekiş Sistemi Geliştirme Projelerinde Proje Yöneticisi ASELSAN'dan Şafak Baykal konuşmacı olarak katıldı.

Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin ilgi gösterdiği söyleşide, ASELSAN Tedarik Zinciri Yönetimi Müdürü Murat Aslan, savunma sektörü hakkında öğrencilere bilgiler verdi.

Kariyerlerine savunma sektöründe devam etmek isteyen öğrencilere önerilerde bulunan Aslan onlara özellikle iyi derecede İngilizce bilmelerini ve özellikle İngilizce konuşabilmelerini önerdi.

Milli Tren Cer Zinciri, Tren Kontrol ve Yönetim Sistemi ve Milli Çekiş Sistemi Geliştirme Projelerinde Proje Yöneticisi Şafak Baykal ise Endüstri Mühendisliğinin savunma sektöründeki yeri ve önemini anlattı.

Baykal öğrencilere mutlaka yurt dışı deneyimi edinmeleri gerektiğini anlatarak, iş yaşamında uluslararası deneyimin önemine dikkati çekti.

Söyleşinin sonunda Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Akgün tarafından Aslan ve Baykal’a teşekkür belgeleri verildi.