2018-04-10 11:46:00

Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) Çini Sergisi açıldı. Sergi iki gün boyunca gezilebilecek.

“AGÜ Sanatçıları Çini Sergisi” adıyla açılan sergide, seramik ve cam kaplamadan hazırlanan yaklaşık 100 eser sergilendi.

Osmanlı tarihinin en gözde sanat dallarından biri olan çini sanatını yaşatmak ve bu sanata ilgi çekmek amacıyla düzenlenen sergide bazı öğrenciler, akademik ve idari personel tarafından hazırlanan eserler yer aldı.

Öğrenciler, akademik ve idari personel, Çini hocası Zekiye Akçakaya Ünal eşliğinde, Osmanlı'dan bu yana devam eden geleneksel Türk sanatı çiniyi ustalıkla icra ederek, sanat severlerin beğenisine sundu.

Açılışını Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu’nun yaptığı sergi, 11 Nisan akşamına kadar gezilebilecek.