2018-03-30 16:52:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Kütüphanesi tarafından, 54.Kütüphane Haftası nedeniyle “Çocuk Edebiyatında Buluşalım” konulu panel düzenlendi.

Sümer Kampüsü Konferans Salonunda gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak yazarlar Sara Şahinkanat, Zeynep Sevde, Yazar ve Hikaye Anlatıcı Ayşegül Dede katıldı.

AGÜ Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Elif Bengü moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde yazarlar, çocuk edebiyatı hakkında bilgiler verdi. Çocuk edebiyatının önemini anlatan yazarlar, çocuklara kitapların tekerleme, şarkı ve masalsı anlatımlarla anlatılması gerektiğini dile getirdi.

Yazarlar, nasıl çocuk kitabı yazarı olduklarını da kendi yaşamlarından örneklerle anlattı.

Çok sayıda öğretmen, öğrenci ve ailelerinin katıldığı panelde yazarlar, katılanların sorularını da yanıtladı. Yazarlar panelin sonunda kitaplarını imzaladı.