2018-03-29 15:45:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Boytaş Mobilya A.Ş ile Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik alanında ortak faaliyetler ve projeler yürütmek üzere işbirliği protokolü imzaladı.

Mobilya sektörünün önde gelen firmalarından olan ve Bellona, İstikbal ile Mondi markaları için mobilya üretimi yapan Boytaş Mobilya ile yapılan protokol, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde, Sümer Kampüsü Senato Salonunda düzenlenen toplantıda imzalandı.

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, yükseköğretim, eğitim, iş ve sanayi dünyasının finansmanla veya başka bir takım kaynaklarla ilgili çok ciddi sorunu olmadığını, bunun hepsinin temin edilebilir olduğunu söyledi.

“Dünyada o kadar çok varlık var ki,  güzel projeleriniz varsa o projeleri desteklemek için kaynaklar temin edilebiliyor” diyen Prof. Dr. Sabuncuoğlu, en temel sorunun iyi yetişmiş insan gücü olduğunu ifade etti.

Sabuncuoğlu, “Dünyadaki en temel en temel problem, iyi yetişmiş insan gücü. Bu, bizim de iş ve sanayi dünyasının da problemi. İnsan gücünü iyi yönetmemiz yetiştirmemiz ve iyi kullanmamız gerekiyor. Bu nedenle bizim hem Kayseri’nin hem Türkiye’nin dünya ölçeğinde, küresel ölçekte iki markası olan Boydak grubu ve AGÜ işbirliği bu açıdan çok önemli” diye konuştu.

Boydak Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin de konuşmasında üniversitelerle işbirliğine çok fazla önem verdiklerini vurguladı.

Üretim yeteneği ve sanayi gücü çok yüksek bir grup olduklarını anlatan Ertekin, “Ama üniversitenin bilgi ve donanımını yanımıza almazsak, literatürden uzak kalırsak, sektörlerimizde var olmayacağımızı biliyoruz. Bizi literatüre sektörlere yakın kılacak olan anlık gelişmeleri takip etmemizi sağlayacak olan üniversitelerle olan işbirliğimizdir” dedi.

Daha sonra üniversite adına Rektör Sabuncuoğlu ve Boytaş Mobilya A.Ş adına Boydak Holding CEO’su Ertekin tarafından imzalar atıldı.

Toplantıya AGÜ’den Rektör Yardımcıları Dekanlar ve Bölüm Başkanları katılırken, Boydak Holding ve Boytaş Mobilya’dan da üst düzey yöneticiler katıldı.