2015-04-14 10:07:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) öğrencilerinin kişisel gelişimine düzenlediği çeşitli etkinliklerle katkı sağlamaya devam ediyor.

AGÜ Öğrenci Dekanlığı’nın PDA (Personal Development Activities) dersi kapsamında Avrupa’da tek bir tren bileti ile seyahat edebilme gezgincilik ve Avrupa’da “Interrail” olarak bilinen demiryolu ile seyahat konuları üzerine söyleşi düzenlendi.

Söyleşiye konuşmacı olarak Türkiye’de “Plansız Gezgin” olarak tanınan tanınmış gezgincilerden Bestami Köse katıldı.

Köse AGÜ konferans salonunda düzenlenen söyleşideseyahat ve gezgincilik ile ilgili deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Interrail’in Avrupa Devlet Demiryollarının ‘Interrail Pass’ adı altında satışa sunduğu bir tren bileti olduğunu anımsatan Köse gençlere gezginci bir ruhla seyahat etmelerinin kişisel gelişimlerine büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.

Köse gezerek görerek şahit olarak dünyayı tanımanın farklı ortamlarda farklı kültürlerle karşı karşıya kalmanın gençlerin bakış açısını geliştirdiğini ve gençlere yeni bir vizyon kazandırdığını ifade etti.

Söyleşi soru cevap bölümüyle sona erdi.