2018-03-08 10:09:00

Bu yıl ilk kez mezun verecek  olan Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ),  düzenlenen Kariyer Mutfağı Firmalarla Buluşma” etkinliği ile mezun olacak öğrencilerini firmalarla buluşturarak, onların hem iş bulabilme hem de staj için firma bulabilmelerine imkan sağladı.

Sümer Kampüsü Rektörlük Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe farklı sektörlerden Türkiye’nin önce gelen bir çok firması katılarak stantlar açtı.

AGÜ’nün mezun olacak öğrencilerinin sektördeki firmalarla tanışabilmelerinin yanı sıra firmaların da kendi hedeflerine en uygun öğrencileri seçebilmeleri amacıyla organize edilen etkinlikte, firmaların yetkilileri, mezun olacak öğrencilerle birebir görüşme imkanına da sahip oldu.

Etkinliğe mezun olacak öğrencilerin yansıra firmalardan özellikle yöneticiler ve İnsan Kaynakları Yöneticileri katıldı.

“Kariyer Mutfağı Firmalarla Buluşma” etkinliği kapsamında bir de panel düzenlendi. Panelde ise firmalar  kendilerini tanıttığı, iş yaşamını anlatıp öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

AGÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz’ın yönettiği panele, Nokia Teknik Destek Merkezi Yöneticisi Burak Kılyaran, Stryker Kıdemli Finans Direktörü Ercan Bezan, Arçelik’ten Mustafa Uğuz, Türk Telekom’dan Zeki Oralhan, Vestel Ar-Ge Müdürü Metin Nil, Aspilsan İş Geliştirme Müdürü Murat Kaan konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, Abdullah Gül Üniversitesi’nin bu yıl ilk mezunlarını vereceğini,  dolayısıyla Kariyer Mutfağı adlı etkinliği çok önemsediklerini ifade etti.

Prof. Dr. Yılmaz, “Öğrencilerimizi her daim sevgiyle ve özenle yetiştirmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla onlar artık yavaş yavaş vitrine çıkıyorlar. Abdullah Gül Üniversitesi’nin hep altını çizmeye çalıştığımız ciddi derecede farklı olma eğilimini, misyonunu bu anlamda ortaya koymaya çalıştığımız çabaları bir şekilde mezunlarımızla da göstermeye çalışıyor olacağız” dedi.

Gün boyu süren “Kariyer Mutfağı Firmalarla Buluşma” etkinliğinde şu firmalar yer aldı:

Arçelik, Arvato Bertelsmann, Arven İnşaat, Aspilsan, Başyazıcı Grup, Başyazıcıoğlu Tekstil, BOYDAK HOLDİNG, Comfytex, Dener Makina, Efectis Era Avrasya, ELKAP, Elsis, ESTELAY, EV Mimarlık, FNSS Savunma Sistemleri, Güven Mühendislik Makina, Hasçelik Kablo, Hill International, Kayseri Ulaşım A.Ş., Kayten Teknoloji, Kipaş Holding, MEA Akustik Danışmanlık, Mersin Uluslarası Liman, İşletmeciliği, Molekül Yazılım, NANOME, Netsim Yazılım A.Ş., Stryker, TAI, TAV İnşaat, TEI, TMMOB Mimarlar Odası Kayseri Şubesi, Turkuaz Seramik, Türk Telekom, VESTEL, Viita-Concept.