2015-12-05 15:45:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, AGÜ Spor – UMMC Ekaterinburg karşılaşması ile ilgili, Rus konukları en iyi şekilde ağırladıklarını söyledi.

Rektör Sabuncuoğlu, Abdullah Gül Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü (AGÜ Spor) Euroleague 2015-2016 sezonu B Grubu 6. hafta karşılaşmasında konuk ettiği ve 68-54 mağlup ettiği Rus ekibi UMMC Ekaterinburg karşılaşması ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Rektör Sabuncuoğlu karşılaşmanın ardından,  beraberinde Kulüp Başkanı Ömer Yağmur ve Koç Ayhan Avcı ile yaptığı açıklamada, “Spor bir kardeşliktir, devletler arasında yaşanan geçici gerginlikler hiçbir zaman spora yansımamalı” dedi.

Prof. Dr. Sabuncuoğlu, misafirlerini en iyi şekilde ağırladıklarını, hiçbir sorun yaşanmadan fair-play kurallarına göre bir maç izlediklerini ve karşılaşmanın centilmence geçtiğini ifade etti.

AGÜ Spor Başkanı Ömer Yağmur da  sporla siyaseti karıştırmadıklarını vurgulayarak, Avrupa’da söz sahibi bir ekibiz. 4 yıldır Avrupa liginde, 10 yıldır Türkiye liginde oynuyoruz. AGÜ Spor adıyla da başarılara imza atıyoruz. Seyircimiz muhteşemdi. Özellikle son periyotta her zaman olduğu gibi bizim yanımızda oldular. Bu desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.

Koç Ayhan Avcı ise yenilmesi zor bir ekip karşısında taraftarın desteğiyle çok anlamı olan bir galibiyet aldıklarını ve Türkiye için çok önemli bir prestij olduğunu belirtti.

Avcı, “Diğer maçlardan farlı hiçbir şey olmadı. Salon içerisinde olan bitenle ilgilenmedik. Taraftarın da bu konuda özverili davranmasını istedik. Onlarda sağ olsun çok centilmence sadece bizi destekleyerek bir taraftarlık yaptılar.” şeklinde konuştu.

Sporculardan Pınar Demirok ve  Esra Ural ise salonda çok güzel bir taraftar desteği ve atmosfer olduğunu vurgulayarak, sahada olan herkesin elinden gelenin en iyisini yaptığını dile getirdiler.