2015-12-05 15:00:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zübeyir Çınkır, Fen Bilimleri alanında, 2015 yılı Sedat Simavi Ödülü’ne layık görülerek büyük bir başarı elde etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Kurucu Başkanı Sedat Simavi adına 39 yıldır düzenlenen gazetecilik, radyo, televizyon, karikatür, edebiyat, sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve spor alanlarında verilen 2015 yılı Sedat Simavi Ödülleri  açıklandı.

Buna göre, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Endüstri Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Zübeyir Çınkır, "Polarize Metrik Çizge Değişmezlerinin Ayrık Laplas Matrisi Kullanılarak Hesaplanması" çalışmasıyla, Fen Bilimleri alanında ödüle  layık görüldü.

Sanat, spor, bilim,  sağlık gibi farklı alanlarda verilen  ödüllerden, Fen Bilimleri alanında ödülü,  binlerce öğretim üyesi arasında AGÜ’den bir matematikçi olan öğretim üyesi Zübeyir Çınkır’ın alması, üniversitede de sevinçle karşılandı.

Çınkır’a ödülü, The Marmara Taksim Oteli'nde düzenlenen törenle verildi.