2018-02-09 13:38:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü’nün Simülasyon ve Optimizasyon Laboratuvarı (SIMOPT), yapılan açılış töreni ile öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Sümer Kampüsü Rektörlük Sergi Salonu içindeki laboratuvarın açılışını Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Akgün, ve öğrenciler birlikte yaptı.

Açılışın ardından Rektör Sabuncuoğlu öğretim üyeleri laboratuvarı gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Öğrencilere veri madenciliğinin günümüzde büyük önem kazandığını anlatan Sabuncuoğlu, “ABD’de Endüstri Mühendislerinin yüzde 15’i veri madenciliği alanında çalışıyor. Bu rakam az değil. ABD gibi dünyanın tüketiminin yüzde 25’ine sahip bir ülkede Endüstri Mühendislilerinin yüzde 15’i bu alana kaymış. Ne kadar önü açık bir alanda eğitim görüyorsunuz” dedi.

Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Akgün ise laboratuvardan Endüstri Mühendisliği Bölümü’nün tüm lisansüstü öğrencileri ve araştırma yapan lisans öğrencileri faydalanabileceğini kaydetti.