2018-02-06 12:18:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Fakültesi Bahar dönemi, düzenlenen Tasarım Haftası etkinlikleri ile başladı.

Tasarım Haftası etkinlikleri kapsamında ilk olarak, Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda Bahar Dönemi Açılış Töreni gerçekleştirildi.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, yeni çağda tasarım kavramına çok ihtiyaç duyulduğunu belirterek, mimarlık mesleğinin tasarım konusunda bir öncü meslek olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Sabuncuoğlu, “Mimarlık, bir insan oğlunun yapabileceği özgün çalışmaları, yeni sistemler tasarımları hayata geçiren bu konuda da öncü olan bir meslektir. Dizayn denilince akla mimarlık geliyor” dedi.

Türkiye’de de tasarıma artık önem verilmeye başlandığını belirten Prof. Dr. Sabuncuoğlu, bir çok şirkete de tasarım merkezi olma yetkisi verildiğini kaydetti.

ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşen Savaş da, “Only Art Can Make It Perfect” başlıklı  açılış dersi verdi.

Daha sonra Portfolyo Çalıştayı ve Stüdyo Çalışmalarıyla devam eden Tasarım Haftası etkinliklerine çok sayıda Mimarlık öğrencileri ile akademisyenler katıldı.