2018-01-08 16:20:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) heyeti, üniversite-sanayi işbirliği çalışmaları çerçevesinde, yüzde 98 hissesi Türk Silahlı Kuvvetleri’ni Güçlendirme Vakfı’na ait olan ASPİLSAN Enerji, Sanayi ve  Ticaret A.Ş’yi ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ve Öğretim Üyelerinden oluşan heyet, ASPİLSAN Enerji’nin Kayseri Organize Sanayi Bölgesindeki tesislerin, yerinde inceledi.

Ziyarette ilk olarak Genel Müdür, Emekli Tuğgeneral Ferhat Özsoy tarafından, şirketin faaliyetleri hakkında AGÜ heyetine bilgiler verildi.

Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Baran da ASPİLSAN Enerji yetkililerine sunum yaparak, üniversitenin misyonu, vizyonu ve işbirliklerini anlattı.

AGÜ heyeti daha sonra, Türk Silahlı Kuvvetlerinin temel ihtiyaçları olan şarjlı nikel kadmiyum batarya ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan tesisleri gezdi.

Günümüzde ürün çeşidini arttırarak, sivil ve askeri her türlü sırt-el telsizleri, savaş araç gereçleri, uçak ve helikopterler için komple aküler üretebilir duruma gelen şirketin Ar-Ge merkezini de inceleyen heyet, burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi edindi.

Ziyarette AGÜ-ASPİLSAN işbirliği konusunda ön görüşmelerde bulunuldu.

AGÜ Heyeti geçen hafta da, Başyazıcı Holding’e bağlı, Bamen markası olarak üretim yapmakta olan Başyazıcıoğlu Tekstil  Ar-Ge Merkezi ile sac işleme makineleri sektöründe lider, uluslararası üreticilerden biri olan Dener Makina’da incelemelerde bulunmuştu.