2015-11-20 18:16:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Çin’e giderek, bazı üniversiteleri ziyaret etti.

Akademisyen ve öğrenci değişimi ile üniversiteler arası işbirliği için Çin’e giden Rektör Prof. Dr. Sabuncuoğlu, Pekin'deki Renmin University of China, Tsinghua University,  Şanghay'daki Shanghai Tech University  ve Shanghai Jiao Tong University ile Hong Kong’daki The Hong Kong Polytechnic University, The Hong Kong University of Science and Technology ve City University of Hong Kong üniversitelerini ziyaret etti.

Pekin, Hong Kong ve Şanghay’da bulunan üniversiteleri ziyaret eden Sabuncuoğlu, üniversitelerin başkan yardımcıları düzeyindeki kişilerle görüştü.

Rektör Sabuncuoğlu’nun ziyaret ettiği üniversiteler arasında dünya sıralamasında ilk 50 üniversite arasında yer alan Tsinghua University, ilk 60 üniversite arasında yer alan The Hong Kong University of Science and Technology, ilk 250 üniversite içinde yer alan City University of Hong Kong ve The Hong Kong Polytechnic University ile ilk 350’de yer alan Shangai Jiao Tong University gibi önemli ve başarılı üniversiteler de yer alıyor.

Şanghay ziyaretinde, Şanghay Başkonsolosu Özcan Şahin tarafından Rektör Sabuncuoğlu onuruna yemek verildi.