2018-01-05 15:06:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) heyeti, üniversite-sanayi işbirliği çalışmaları çerçevesinde Başyazıcı Holding’e bağlı, Bamen markası olarak üretim yapmakta olan Başyazıcıoğlu Tekstil  Ar-Ge Merkezi ile sac işleme makineleri sektöründe lider, uluslararası üreticilerden biri olan Dener Makina’da incelemelerde bulundu.

Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu başkanlığında, aralarında rektör yardımcıları ile öğretim üyelerinin bulunduğu heyet ilk olarak, AGÜ ile işbirliği protokolü imzalayan Başyazıcıoğlu Tekstil’i ziyaret etti.

Başyazıcıoğlu Tekstil’in Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalarında ve Ar-Ge Merkezi’nde incelemelerde bulunan AGÜ heyetine Başyazıcıoğlu Tekstil Genel Müdürü Murat Başyazıcıoğlu ve Ar-Ge merkezi yetkilileri eşlik ederek, yapmakta oldukları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra yine Organize Sanayi Bölgesi’nde, sanayi sektöründe sac işleme makineleri üreten Dener Makina’yı ziyaret eden AGÜ heyeti, burada da Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dener, Yönetim Kurulu Üyeleri ve diğer yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra fabrikaları gezen AGÜ heyeti, yapılmakta olan üretimleri ve makineleri yerinde inceledi.

Buradaki ziyaret ve incelemelere Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci ile Abdullah Gül Üniversitesi’ni Destekleme Vakfı (AGÜV) Üyesi Macit Gül de katıldı.