2017-12-21 19:29:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Sami Yangın Anadolu Lisesi, Özel Tekden Kayseri Koleji ve Özel Bilfen Kayseri Lisesi’nde, üniversite adayı lise son sınıf öğrencileri ile bir araya gelerek, geleceğin trend mesleklerini ve bu meslekleri yapabilmek için gerekli nitelikleri anlattı.

Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, ilk olarak konuşmacı olarak davet edildiği Kayseri’nin başarılı okullarından Sami Yangın Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Kariyer Günleri’ne katıldı.

Burada, üniversite adayı son sınıf öğrencilere hitap eden Prof. Dr. Sabuncuoğlu, onlara “Dünya Hızla Değişiyor Peki, Siz?” konulu sunum yaptı.

Sunumunda dünyanın hızla değişmekte ve gelişmekte olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Sabuncuoğlu bu hızlı değişimin, gezegen bekçiliğinden dijital oyun mühendisliğine, sanal market işletmeciliğinden uzay turizmi tur operatörlüğüne kadar bir çok yeni mesleği ortaya çıkaracağını hatta bunlardan bazılarının şimdiden ortaya çıktığını vurguladı.

Geleceğin bu trend mesleklerini yapabilmeleri için gençlerde aranan ve bulunması gereken yetkinlikleri dile getiren  Prof. Dr. Sabuncuoğu,, iş dünyasının artık eskiden olduğu zeki, çalışkan ve çalıştığı yere sadık niteliklerde insanlar aramadığını, bunların yerine girişimci, yenilikçi, fikir üreten, her duruma uyum sağlayabilen, takım çalışmasına uyumlu bireyler aradığını anlattı.

Etkinliğin sonunda öğrenciler ve okul idaresi tarafından günün anısına Rektör Sabuncuoğlu’na teşekkür plaketi ve Atatürk tablosu verildi.

Sabuncuoğlu daha sonra Özel Tekden Kayseri Koleji öğrencilerinin organize ettiği “1 Usta 1000 Çırak” adlı, soru-cevap şeklinde gerçekleştirilen kariyer günleri etkinliğine katıldı.

Öğrencilerin sorularını cevaplayan Sabuncuoğlu kendi kariyer yaşamından örnekler vererek, kariyer ve iş yaşamlarında başarılı olabilmeleri için onlara önerilerde bulundu.  Etkinlikte Sabuncuoğlu’na, günün anısına plaket verildi.

Ardından Özel Bilfen Kayseri Lisesi’nde düzenlenen Kariyer Günleri’ne konuşmacı olarak katılan Sabuncuoğlu, burada yaptığı sunumda da,  öğrencilere teknolojideki gelişmeleri anlatarak, dünyanın da hızla değişmekte olduğunu vurguladı.

Öğrencilere hızla değişen dünyaya ve teknolojiye uyum sağlamalarını tavsiye eden Sabuncuoğlu, hatta sadece kişilerin değil iş dünyasının da değişime uyum sağlamak zorunda olduğunu ifade etti.

Uyum sağlayamamaları halinde dünyadaki bir çok dev şirketin bile adının unutulacağının tahmin edildiğini belirten Sabuncuoğlu, ayakta kalabilmek için bu değişime herkesin uyum sağlamak zorunda olduğunu dile getirdi.

Öğrencilerin sorularını cevaplayan Sabuncuoğlu’na günün anısına teşekkür plaketi verildi.