2017-12-12 12:29:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Fakültesi tarafından, Türk YTONG Sanayi A.Ş. ve Silkar Madencilik San. ve Tic. A.Ş’ye teknik gezi düzenlendi.

Teknik gezi, Mimarlık Bölümü “ARCH 221 Elements & Components 1” ve “ARCH 222 Elements & Components 2” dersleri kapsamında organize edildi.

Teknoloji dersleri kapsamında düzenlenen gezide, ilk olarak Türk YTONG Pendik tesislerinde gaz beton duvar blokları ve diğer gaz beton yapı malzemelerinin özelikleri ve üretim süreçleri hakkında bilgi alındı. Ardından öğrencilerin de katıldığı 1/1 ölçekli örme duvar uygulaması gerçekleştirildi.

Silkar Madencilik’in Bayrampaşa’da bulunun merkez ofisinde devam eden gezi, mermer madenleri, mermer işleme teknikleri ve mermer yapı malzemelerinin özellikleri hakkında Aşkın Çağatay tarafından verilen seminer ile devam etti. Çağatay, teşhir salonunda farklı madenlerden çıkarılan mermerleri tanıtarak öğrencilerin sorularını yanıtladı, mermerin mimaride kullanım olanakları hakkında detaylı bilgiler verdi.

Gezi, AGÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Misafir Öğretim Görevlisi Gökhan Karakuş ve Silkar Madencilik ortaklığında düzenlenen “Biyofilik Tasarım” odaklı “Biyofilik Mermer Bahçe Tasarım Yarışması” üzerine Gökhan Karakuş’un sunumu ve rehberliğinde yarışma projeleri sergisinin gezilmesi ile sona erdi.

AGÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Misafir Öğretim Görevlisi Dr. Buket Metin tarafından düzenlenen gezi, Silkar Madencilik San. ve Tic. A.Ş.’nin ulaşım desteği ile gerçekleştirildi.