2017-12-08 13:04:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen, “Ne yapıyoruz, Nasıl yapıyoruz” konulu çalıştayda, fakültenin yürütüüğü projeler, makaleler ve danışmanlıklar değerlendirildi.

Sümer Kampüsü Seminer Salonlarında gerçekleştirilen çalıştay, dört oturum olarak yapıldı. Açılış konuşmasını Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Baran’ın yaptığı çalıştayın ilk oturumunda, Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İpek Akpınar, Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burak Asiliskender, Araştırma Görevlileri Zeynep Kılıç, Elbruz Kılıç ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlke Tekin tarafından “Mimari Tasarım ve Eleştiri” konusu ele alındı.

İkinci oturumda ise Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Nilüfer Baturayoğlu Yöney, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Erdem Tozoğlu, Araştırma  Görevlisi Seda Nehir Akgün ve Mimarlık Doktora Öğrencisi Bahar Elagöz Timur tarafından, “Kültür Miras ve Koruma” konusu tartışıldı.

Üçüncü oturumda da Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Valentina Beatini, Ziyaretçi Öğretim Üyesi Dr. Buket Metin, Uzman Mehmet Gören ve Mimarlık Öğrencisi Ahmet Aslan tarafından “Yapım ve Yapı Bilimi” konusu görüşüldü.

Çalıştayın son oturumunda Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Asım Mustafa Ayten, Yrd. Doç. Dr. Muhammed Ziya Paköz, Araştırma. Görevlileri Özlem Kevseroğlu Durmuş, Aslıhan Atılgan, Mimarlık Öğrencisi Ayşegül Kıdık ve Mimarlık Öğrencisi İlinur Can tarafından “Kent ve Çevre Çalışmaları” tartışıldı.

Moderatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Muhammed Ziya Paköz ile Ziyaretçi Öğretim Üyesi Dr. Buket Metin’in yaptığı çalıştay bir gün sürdü.