2017-12-08 10:39:00

Tekden Koleji’nin, Moleküler Biyoloji ve Genetik’e ilgi duyan lise son sınıf öğrencileri, Abdullah Gül Üniversitesi’ni (AGÜ) ziyaret etti.

Öğretmenleri nezaretine Sümer Kampüsü’ne gelen öğrenciler, AGÜ’nün Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünü kuran, Rektör Yardımcısı, Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yusuf Baran’dan bilgiler aldı.

Prof. Dr. Baran, öğrencilere Senato Salonu’nda Moleküler Biyoloji ve Genetik alanını anlatarak, onların  sorularını yanıtladı.

Günümüzde Moleküler Biyoloji ve Genetik’in dile getiren Prof. Dr. Baran, öğrencilere bu alanda özellikle Ar-Ge çalışmalarının önemli olduğuna dikkati çekti.

Öğrenciler daha sonra Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nün laboratuvarını da gezerek burada yapılan çalışmalar hakkında bilgiler edindi.