2017-12-07 10:37:00

Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ), “Engellilerin Günlük Yaşamlarında Karşılaştıkları Zorluklar” konulu panel düzenlendi.

Panel, öğrencilerin küresel sorunları ve çözüm önerilerini tartıştığı AGÜ Yöntemleri (AGÜ Ways) adlı ders kapsamında organize edildi.

Panele Kayseri Türkiye Engelliler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Altınokta Körler Derneği Eski Başkanı Emekli Avukat Sadettin Kulkul, Emekli Avukat ve Dağcı Mustafa Kılıçarslan ve Kocasinan Özel Eğitim Meslek Lisesi Rehber Öğretmeni Ali Doğan, AGÜ Elektrik Elektronik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.

Moderatörlüğünü AGÜ Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Elif Bengü’nün yaptığı panelde konuşmacılar, engellilerin günlük yaşamlarında karşılaştıkları zorluklar ve bunları aşmakta çevrelerinden beklentileri dile getirdi.

Çok sayıda öğrencinin katıldığı panelin sonunda konuşmacılar, öğrencilerin sorularını yanıtladı.