2017-11-17 10:36:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Baran, 28 Kasım 2017 tarihinde Belçika’nın başkenti Brüksel'de bulunan Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenecek olan “Bilim Parlamenterler İle Buluşuyor” (Science Meets Parliaments) toplantısına katılmak üzere davet edildi.

Avrupa Parlamentosu’nun Ortak Araştırma Merkezi (Joint Research Centre) ve Avrupalı Parlamenterlerin Bilim ve Teknoloji Opsiyonlarının Değerlendirilmesi Paneli (European Parliament’s Science and Technology Options Assessment Panel) tarafından organize edilen toplantıda, üst düzey Avrupa Parlamenterlerin ve lokal politikacıların bilim insanlarıyla birebir toplantılar gerçekleştirmeleri ve fikir alışverişinde bulunmaları sağlanıyor.

Böylece bilim insanları ile Avrupa Birliği politikacıları ve politika yapıcıları arasında güçlü bir köprü kurulması hedefleniyor. Bilim politikalarının belirlenmesinde son derece önemli olan bu toplantıda yuvarlak masa toplantıları, tartışmaları ve ikili görüşmeler gerçekleştirilecek.