2017-11-09 16:00:00

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 79'uncu ölüm yıldönümünde Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) de törenle anıldı.

Sümer Kampüsü Rektörlük Binası tören alanında yapılan anma töreninde, saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla, saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Cindoğlu tarafından, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Prof. Dr. Dilek Cindoğlu,  en vizyoner liderlerden biri olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 79 yıl sonra AGÜ ailesi olarak bütün idari ve akademik personeli ve öğrencileriyle saygı ve şükranla anmakta olduklarını söyledi.

Prof. Dr. Cindoğlu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve  bugün içinde yaşadığımız Türk toplumuna, özellikle eşit yurttaşlık ve modern laik eğitim normlarının oluşması açısından sağladığı katkıların önemini anlattı.

Anma törenine idari, akademik personelin yanısıra AGÜ’nün yabancı okutmanları, diğer yabancı uyruklu çalışanları ve öğrenciler de katıldı.

Öteyandan Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan resmi anma töreninde de Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, Saygı Duruşunda bunulup, İstiklal Marşı okundu.

Buradaki törene protokol, kamu kurum ve kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar, askeri mülki erkan katıldı. Törende AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu da hazır bulundu.